Τα σημάδια της παλάμης μπορεί να έχουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην ροή των γραμμών, στα όροι και στα δάχτυλα. Μπορούν να υποδείξουν προειδοποιήσεις για δυσκολίες, χωρισμούς, τραυματικά συμβάντα ή προβλήματα υγείας. 
Ορισμένες ενδείξεις ενδέχεται να υποδεικνύουν περίοδο ανάκαμψης, επίλυση προβλημάτων ή περίοδο συναισθηματικής επούλωσης. Ωστόσο, οι έννοιές τους εξαρτώνται από το πού βρίσκονται στην παλάμη, καθώς κάθε περιοχή στην παλάμη αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό κομμάτι της ζωής μας. Μπορούν επίσης να ενισχύσουν ή να μειώσουν τις ενέργειες από αυτές τις περιοχές. 
Παρακάτω παρατίθενται τα σημαντικότερα σημάδια που μπορούν να εμφανιστούν στην παλάμη του χεριού, μαζί με τις γενικές τους έννοιες. 

Εδώ θα βρείτε: σχήματα, αλυσίδες, σταυροί, κουκκίδες, γρίλια, "νησάκια", αστέρια, εγκάρσιες γραμμές, τρίγωνα, τρίαινες, γραμμές προς τα πάνω και προς τα κάτω και κάθετες γραμμές.
Διακεκομμένες: Αντιπροσωπεύουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά πράγματα, ανάλογα με το που βρίσκονται. Όταν κοιτούν προς τον αντίχειρα μπορούν να υποδεικνύουν μια νέα κατεύθυνση σε μια σταδιοδρομία. Όταν κοιτούν προς τα επάνω προς τα άκρα του χεριού υποδεικνύουν ένα απροσδόκητο ταξίδι. Εάν δείχνουν προς τη βάση της παλάμης, αυτό μπορεί να σημαίνει μια απροσδόκητη στροφή στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Αλυσίδα: Υποδηλώνει τα πολλά διαφορετικά εμπόδια που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει στη ζωή. Μπορούν να σημαίνουν μια δύσκολη ή όχι τόσο προνομιούχα ανατροφή. Επίσης, μπορεί να σχετίζονται με την εμπειρία της ζωής ενός ανθρώπου. Οι αλυσίδες είναι επίσης αντιπροσωπευτικές των περιόδων αναποφασιστικότητας. Μπορούν επίσης να δηλώσουν προβλήματα στον τομέα της υγείας. Το μήκος της αλυσίδας συσχετίζεται με τη διάρκεια του χρόνου που μπορεί να διαρκέσει το πρόβλημα.

Σταυρός: Αποτελεί ένδειξη μακροχρόνιων προβλημάτων. Αντιπροσωπεύει επίσης αλλαγές στη ζωή κάποιου. Ανάλογα με το πού εμφανίζονται στην παλάμη, μπορεί να είναι ένδειξη θετικών ή αρνητικών αλλαγών. Μπορεί ακόμη και να υποδεικνύουν ότι οι αντίπαλοι μπορεί να θέλουν να βλάψουν το άτομο. Μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν εξωτερικές επιρροές που μπορεί να προκαλούν άγχος. Μπορούν να είναι δείκτες για το πώς χειρίζεται κανείς την πνευματική πλευρά της ζωής και την ψυχική κατάσταση τους.

Κουκκίδες: Μπορούν να εκφράσουν ανησυχίες για την κακή υγεία, τις σχέσεις ή άλλο είδος καταστροφικής εμπειρίας. Μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν σημαντικά και μνημειώδη γεγονότα που έχουν δημιουργήσει κρίση στη ζωή ενός ατόμου. Μπορεί επίσης να είναι προειδοποιητικά σημάδια κινδύνου σε μια ατομική ζωή; Τα σημεία αυτά εξαφανίζονται όταν λυθούν οι ατυχείς περιστάσεις και τα προβλήματα.

Γρίλιες: Εμφανίζονται πιο συχνά στις βάσεις. Εκφράζει αρνητική ένδειξη και αντιπροσωπεύουν προβλήματα και προσαρμογές. Μια γρίλια σε οποιοδήποτε μέρος της παλάμης διασκορπίζει την ενέργεια, μπορεί να αντιπροσωπεύει μπερδέματα και ανασφάλεια κατά καιρούς στη ζωή κάποιου. Οι γρίλιες σημαίνουν διακοπή στην πρόοδο ενός ατόμου.

Νησάκι: Υποδηλώνει διακοπές στη ζωή που δεν είναι ευνοϊκές. Συνήθως, δείχνουν αγχωτικές περιόδους, που προκλήθηκαν είτε από μια σταδιοδρομία είτε από κάποιον που προκαλεί ένα ψυχικό στρες. Μπορούν επίσης να υποδηλώνουν φόβους και αδυναμίες στην υγεία, ιδίως, κληρονομικές καρδιακές παθήσεις ή διαταραχές της ενέργειας ενός ατόμου. Είναι σημαντικό να κοιτάξετε προσεκτικά το νησί για να βεβαιωθείτε ότι τελειώνει και ότι οι γραμμές συνεχίζονται.Το γράμμα "M" στην παλάμη είναι μια σπάνια αλλά αναγνωρισμένη σήμανση. Είναι όταν οι μεγάλες γραμμές διασχίζουν το κέντρο της παλάμης. Αποτελείται από τη γραμμή της καρδιάς, την γραμμή κεφαλής και τη γραμμή ζωής. Αυτό πιστεύεται ότι είναι καλή τύχη που δόθηκε στο άτομο. Επίσης, αποτελεί ένδειξη ενός ατόμου με καλή διαίσθηση. Οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη σήμανση είναι επίσης γνωστό ότι είναι αξιόπιστοι, και κάνουν γενικά καλούς συντρόφους και επιχειρηματικούς συνεργάτες.

Τετράγωνο: Είναι συνήθως ένα θετικό σημάδι στην παλάμη και δείχνουν την προστασία, ειδικά όταν εμφανίζονται γύρω από τα σπάσει γραμμών. Μπορούν να συμβολίσουν την καλή τύχη από εξωτερικές δυνάμεις, για παράδειγμα, έναν άγγελο φύλακα. Κάποιες φορές, ένα τετράγωνο μπορεί να αντιπροσωπεύσει μια στιγμή εγκλωβισμού εάν στηρίζεται σε μια γραμμή.

Αστέρια: Στην παλάμη δείχνουν συνήθως την επιτυχία και την καλή τύχη στην περιοχή που εμφανίζονται. Ωστόσο, ένα αστέρι που εμφανίζεται στη γραμμή ζωής μπορεί να αντιπροσωπεύει αναταραχή. Εάν ένα άκρο βρίσκεται στο τέλος μιας γραμμής, μπορεί να υποδηλώνει φήμη, φήμη και σπουδαία επιτεύγματα. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει επιτυχία στις σχέσεις ενός ατόμου. Όταν βρίσκεται σε ορισμένες περιοχές, το αστέρι μπορεί να σημάνει ατυχία. Μπορεί επίσης να σημάνει συναισθηματικά προβλήματα και έλλειψη εμπιστοσύνης στην καριέρα κάποιου.